Крекери, соленки, бисквитки със сирене... Кой не ги обича? А какво по-хубаво от това да са прясно изпечени и да съдържат само свежи продукти! С любимите ми пармезан и розмарин, тези крекери твърдо заеха първо място в класацията ми за солени бисквитки. За да ги хапваме без угризения, замених бялото брашно с черно пшенично, но вие може да ги направите с бяло.
Крекери с пармезан и розмарин
1/2 с. л. морска сол
3 с. л. масло
3 с. л. масло
голяма щипка бял пипер
листата на стрък розмарин
1 ч. ч. прясно настърган пармезан
5 с. л. квасена сметана
1 белтък
В кухненски робот смесете брашното, солта, пипера и листенцата розмарин. Разбийте с няколко пулсации. Прибавете маслото и отново разбийте, докато сместа стане на трохи. Добавете сиренето и разбийте отново. Лъжица по лъжица добавяйте сметаната, като разбивате след всяка, за да се усвои напълно от сухата смес. Продължавайте, докато се образува тесто.
Прехвърлете тестото върху леко набрашнен плот. Оформете го на руло с диаметър около 5 см и го увийте в свежо фолио. Стегнете го добре и го приберете във фризер за 2-3 часа или в хладилника за 24 часа.
Прехвърлете тестото върху леко набрашнен плот. Оформете го на руло с диаметър около 5 см и го увийте в свежо фолио. Стегнете го добре и го приберете във фризер за 2-3 часа или в хладилника за 24 часа.
Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете рулото на кръгчета с дебелина около 7-8мм. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Потопете листата от розмарин в белтъка и ги залепете върху бисквитките. Печете ги около 25 минути или до апетитен златист цвят. Прехвърлете ги на метална решетка, за да се охладят.
Леле, ако знаеш как ме изкушаваш. Много хубави снимки, браво! Случайно да имаш идея дали с овесени трици може да се замени брашното?
ОтговорИзтриванеПоздрави, Петя
Благодаря, Пете :) Мисля, че ще се получи и с трици, защото сметаната сплъстява добре продуктите, но не гарантирам.
ИзтриванеАми отивам да пробвам:)
ИзтриванеСамо маслото не виждам какво количество е, но ще го сложа на око. Утре ще споделя какво съм направила, естествено бих желала да си приготвя оригиналната рецепта, която със сигурност ще е по-вкусна, но не искам да прегрешавам:(
Изтриване3 супени лъжици е, благодаря за корекцията. Иначе ако е с черно брашно, не е кой знае какво прегрешаване, нали? :(
ИзтриванеОх, не мога да дочакам до утре! Направих ги, естествено с много промяни, но станаха страхотни! Благодаря за идеята!
ИзтриванеРадвам се, Пете! Хубав уикенд!
ИзтриванеЗори, чудесни творения! И какви снимки само, прекрасни, прекрасни наистина!
ОтговорИзтриванеЗаписвам идеята за тези крекери, много ми допада!
Хубава вечер!
Благодавя, Дани! Пробвай ги, наистина са много вкусни!
ИзтриванеЗори, предвкусвам какво удоволствие са тези крекери! А снимките ги правят още по-неустоими :) Хубава вечер и прекрасни почивни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Габи, и на теб!
ИзтриванеЗори, усмихна ме, мила! Миналата седмица правих набързо същите, само че понеже много обичам кракери с маслини, им добавих малко наситнени, черни. Разкошни са ти се получили, а снимките сами говорят! Взимам си едничка, да си хрускам докато миткам из нета.
ОтговорИзтриванеМоето розмариново храстче тая година се държи, само да не дойде някой много намусен Сечко, че миналата година две ми измръзнаха, въпреки че е вечнозелен вид.
Топли прегръдки, сладко момиче!
Благодаря ти, Ирма! Идеята за маслини ме приканва да ги направя пак :)
ИзтриванеДано да ти оцелее храстчето :)
Прегръдки!
Много изкушават тези крекери!:) Хрупкави и спорни!
ОтговорИзтриванеПрекрасни снимки, Зори!
Поздрави и прекрасни почивни дни!
Благодаря, Тили!
ИзтриванеХубав уикенд и на теб!
Много апетитни крекерчета и красиво поднесени! :)
ОтговорИзтриванеХубав ден! :)
Благодаря! :)
ИзтриванеПредставих си ги с чаша вино и с някакво например билково масло! Чудо! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеЗори, страхотни крекери и толковав красиви снимки!Бих хапнала с чаша Гинес.
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Поздрави, слънчево момиче!
ОтговорИзтриванеПрекрасни предложения и снимки намирам всеки път при теб!
Страхотни, ще ми се да си взема няколко! Снимките са прекрасни, поздравления!
ОтговорИзтриванеВсе едно са пред мен:)каква е тази снимка бе дете?Леле колко си задобряла:)
ОтговорИзтриванеПоследната снимка ме разби…а крекерите са толкова реални!
Рецептата е точно по вкуса ми и ще се пробвам да ги направя.
Поздрав сърдечен!
Зори, заслужават всички комплименти тези крекери. И аз ще ги приготвя- просто са неустоими!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица ти желая!
Страхотни,уханни,хрупкави и лесни,какво повече има да се желае?Разкошни снимки,Зори!Успешна седмица!
ОтговорИзтриванеЗори, и моите комплименти -
ОтговорИзтриваненовите идеи в снимки и оформление са великолепно представени!
Чудесна рецепта и изкушаваща презентация,
сърдечни поздрави и усмихнат ден, Диана
Благодаря, момичета! :)
ОтговорИзтриванеО, черното брашно ми е любимо. Ще ги пробвам и аз тези вкусотии :)
ОтговорИзтриванеАу, нещо точно по мой вкус, Зори!!! И ме хващаш с домашни крекери в уста, поне да не отделя сокове от твоите :) :) Ще ги пробвам и по този начин, защото съм сигурна, че от тези млечности и черното брашно, ароматът ще е просто... :) Страхотни и красиво поднесени! Поздрави, Зори :)
ОтговорИзтриване