Две години потънала в кулинарен рай. Две години, прекарани в постоянно четене, търсене,
изпробване на различни техники и рецепти. Две години, прекарани в мислене за това
каква да е следващата вкусова комбинация и визия. Две години тичане по магазини
за домашни потреби, E-bay,
складиране на дъски, кърпички, старинни вилички, лъжички, ножчета, безчет форми
за мъфини, кексове, пайове, понички, форми за сладки и други подобни
очарователни предмети, повечето от които все още не са докосвани.
Две години, в които всяко ястие беше поднасяно по красив начин и удостоявано с
фотосесия. Две години, в които храната не беше необходимост, а удоволствие,
внимание, любов. Две години, в течение на които открих толкова много добри
познати и приятели, които ме зареждаха положително и ми даваха стимул да се
развивам. Две години, които ме насочиха в правилната посока и ми показаха пътя,
по който искам да вървя. Две години ZorniZZa PiZZa.
Кексчета с
фъстъчено масло
Необходими
продукти:
За мъфините:
2 ½ ч. ч. брашно
1 ½ ч. л. бакпулвер
2 ½ ч. ч. брашно
1 ½ ч. л. бакпулвер
¼ ч. л. сода бикарбонат
щипка сол
2/3 ч. ч. айран
1 ч. л. ванилов екстракт
½ ч. ч. меко масло
½ ч. ч. бяла захар
¼ ч. ч. кафява захар
2 яйца
За хрупкавата глазура:
4 с. л. фъстъчено масло
2 с. л. краве масло
5 с. л. пудра захар
шепа шоколадов чипс с вкус на фъстъчено масло
Глазура:
глазура за къпкейкове*
* Тук се продават
безброй много глазури за къпкейкове с различни цветове и вкусове. Аз избрах с
вкус на масло. Вие може да използвате крем сирене и краве масло, разбити с
пудра захар на вкус.
Приготвяне на мъфините:
В купа смесете брашното, бакпулвера, содата и солта. Разбийте маслото с двата
вида захар до побеляване. Прибавете яйцата едно по едно, като след всяко
разбивате до пълното му усвояване. Сложете ваниловия екстракт, айрана и сухите
съставки и разбъркайте добре. Накрая добавете шоколадовия чипс и разпределете
сместа във формички за мъфини, като ги пълните до 2/3 от обема им. Печете ги на
180 градуса за около 15 минути или докато клечка, забита в центъра излезе суха.
Поставете ги върху метална решетка до пълното им охлаждане.
Приготвяне на хрупкавата глазура:
Смесете маслото, захарта и фъстъченото масло и ги стоплете в микровълнова фурна
за 1 минута. Намажете изстиналите мъфини, докато глазурата е гореща, тъй като с
времето се втвърдява и става ронлива.
Декорация:
Напълнете пош с глазура за къпкейкове по избор. Декорирайте ги с нея и поръсете
с шоколадов чипс с вкус на фъстъчено масло.
Честити 2 годинки ,мили момиче ! Желая ти да сбъднеш мечтите си и вървиш уверено по пътя който си избрала ! Красиви мъфини !
ОтговорИзтриванеПоздрави ,Зори ! Хубав ден !
Зори ... честит празник на блогчето ти и на теб с пожелание за още много години пътуване в кулинарният рай :)
ОтговорИзтриванеВсяка една пътечка в него си заслужава да бъде извървяна , щом го има желанието и любовта !
А за мен е удоволствие да разглеждам сътвореното от теб :)
Кексчетата са прекрасни !
Честит рожден ден на това прекрасно местенце!
ОтговорИзтриванеЖелая ти още много години кулинарни вдъхновения :)
Кексчетата са прескрасни!
Честит юбилей, Зори! :)
ОтговорИзтриванеПожелавам ти нестихващ ентусиазъм и вдъхновения, за да продължаваш все така да ни радваш с вкусни рецепти, поднесени с много финес и артистизъм и още много приятели, които да те подкрепят и радват! Желая ти също много любов, че тя е двигателят на всичко и късмет по пътя, който си поела!
Много вкусни мъфини ни поднасяш - обожавам ги с фъстъчен крем! :)
Прегръдки, мила!
Честито, Зори! Продължавай все така със страст да твориш! :)
ОтговорИзтриванеЧестит юбилей! Пожелавам ти да покориш още много кулинарни върхове.
ОтговорИзтриванеЧестити 2 години, Зори! прекрассни са и блогът ти, и талантът ти - желая ти винаги да си така вдъхновена и креативна, с желание и обич творяща! Бъди здрава и всичко най-добро от мен.
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави! :)
П.П. Кога се завръщаш на родна земя? :)
Честити 2 годинки, Зори! Ти си ми направо кака!!! :D :D Пожелавам ти да продължаваш напред, вдъхновена и усмихната!
ОтговорИзтриванеХубава и усмихната вечер :)
Честита втора годинка на прекрасния ти блог. Още много вдъхновения, вкусотии и кулинарни върхове! Поздрави!
ОтговорИзтриванеДве години, по време на които аз се радвам на творенията и споделеното от теб! Две години, за които успях да опозная част от сърцето ти и да те почувствам така, сякаш в известна степен те познавам! Честит празник на блога! От сърце желая: сбъдвай мечтите си и продължавай нагоре и напред! :)
ОтговорИзтриванеМъфините са страхотни, вероятно вече не са останали, но ще си представя едно и ще се почерпя!
Усмивки, Зори!
Честит рожден ден на това прекрасно, уютно, усмихващо местенце! Дао все така ти носи радост и вдъхновение! И много кулинарни и не-кулинарни успехи ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеМного усмивки и сърдечни поздрави! :)
Честита годишнина на прекрасното ти кътче,Зори!нека си все така вдъхновена и да те свързва с все повече нови приятели!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеПрекрасна си, Зори, прекрасно е твоето кулинарно място!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздравления и пожелания за още творческо вдъхновение и лично удовлетворение,
красива, успешна и усмихната трета блогова година, Диана
Честит рожден ден на блога ти (с него празнуваме заедно)! Пожелавам ти много кулинарни успех, верни читатели и много сбъднати мечти!
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички! Много сте мили!
ОтговорИзтриване