Английското ястие крамбъл е от този тип, при които изцапваш само една купа и тавичка, чакаш 40 минути и вече имаш нещо прекрасно на масата. Казвам ястие, защото се среща и в солен вариант, макар и сладкият да е много по-популярен. Често в състава му се комбинират няколко различни вида плодове, което прави вкуса му по-богат, а вида цветен. Освен в скоростното му приготвяне, чарът му се крие и в изобилието на полезни съставки, които се обединяват в неповторим вкус. Поднесен леко топъл и с лъжица заквасена сметана, крамбъл може да бъде чудесен старт на деня, затова горещо ви го препоръчвам!
Крамбъл с ябълки
Адаптирано от Магия и любов
Необходими продукти:
3 ябълки
5 големи супени лъжици мед
3 с. л. захар
1 с. л. портокалов сок
80 г краве масло
100 г овесени ядки
60 г брашно
3 с. л. захар
заквасена сметана
Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на кубчета и ги оваляйте в меда, захарта и портокаловия сок. Разпределете сместа равномерно в намаслена тавичка. В купа смесете маслото, овесените ядки, брашното и захарта и бъркайте до образуване на трохи. Поръсете ябълките и запечете за 40 минути във фурна, загрята до 180 градуса. Поднесете със заквасена сметана.
Apple crumble
Adapted from Magic and Love
Ingredients:
3 apples
5 big tablespoons honey
3 tablespoons sugar
1 tablespoon orange juice
80 g butter
100 g oat flakes
60 g flour
3 tablespoons sugar
sour cream
Peel and seed the apples. Cut them into small pieces and mix them with honey, 3 tablespoons sugar and orange juice. Spoon the mixture evenly in a greasy pan. In a bowl, mix together butter, oat flakes, flour and sugar and mix well until the mixture resembles breadcrumbs. Sprinkle the crumble mixture on top and bake in the oven for 40 minutes until the crumble is golden and the fruit mixture is bubbling. Serve with sour cream.
80 g butter
100 g oat flakes
60 g flour
3 tablespoons sugar
sour cream
Peel and seed the apples. Cut them into small pieces and mix them with honey, 3 tablespoons sugar and orange juice. Spoon the mixture evenly in a greasy pan. In a bowl, mix together butter, oat flakes, flour and sugar and mix well until the mixture resembles breadcrumbs. Sprinkle the crumble mixture on top and bake in the oven for 40 minutes until the crumble is golden and the fruit mixture is bubbling. Serve with sour cream.
Изключително вкусен и апетитен, а при теб и много фотогеничен, Зори! Ще си опитам с голямо удоволствие. Прегръдки с пожелания за прекрасен ден! :)
ОтговорИзтриванеЗорничка,първо да кажа,че в анкетата не мога да си избера категория,защото всичко тук ми е интересно и интригуващо.Каквото и да ни предложиш ще разгледам с удоволствие,както сега премигам пред тези чудни снимки и още по-чуден десерт!Ябълките с портокалов сок са дали със сигурност невероятен аромат на този крамбъл!Честити отминали празници и прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеДо скоро виждане! :)
Десертът няма да го коментирам, но снимката с ябълките е много сполучлива - идва ми да грабна една и да я схрускам :)
ОтговорИзтриванеУсмихната вечер :)
Много апетитен, сочен и ароматен сладкиш! Снимките са много изкушаващи!
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Зори!
Сладкиш напълно по моя вкус - лесен, ароматен. Харесвам комбинацията ябълки и овесени ядки в десерти!
ОтговорИзтриванеЗори, прекрасни снимки! Поздравления!
Много апетитно поднесен сладкиш и фантастични снимки, Зори!!! Обичам ябълки във всичките им превъплъщения и твоят крамбъл ми е съвсем по вкуса :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви много, момичета! :)
ОтговорИзтриванеЗори, отдавна я гледам този рецепта, и тази сутрин я направих. Лично на мен ми дойде малко по- сладка, може би не е нужно в ябълките да се добавя захар. Иначе е божествена!
ОтговорИзтриване