сряда, 15 февруари 2012 г.

Хрупкаво пиле с пармезан

Идеята за тези бутчета ми дойде много спонтанно (всъщност, както и повечето рецепти, които измислям сама). Гледах един американски сериал, в който ядяха пържено пиле и веднага изтичах до кухнята да го приготвя.


Хрупкаво пиле с пармезан
Авторска рецепта

Необходими продукти:
600 г пилешки долни бутчета с кожа
1 белтък
1 ч. ч. натрошен натурален корнфлейкс
2 с. л. настърган пармезан
сол
пипер
1 с. л. соев сос
1/2 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. ч. олио

Измийте бутчетата, подправете ги със сол и пипер и  ги намажете със соевия сос. Оставете ги в хладилника за 30 минути. Пригответе 3 чинийки - едната с леко разбития белтък, към него добавете черния пипер; другата - с натрошения корнфлейкс и пармезан; третата - с брашното. Оваляйте всяко бутче първо в брашно, след това в яйчената смес и накрая в корнфлейкса. Изпържете ги в силно загорещеното олио докато станат златисти. Тъй като са сурови отвътре, трябва да ги прехвърлите във фурната за 30 минути. Загрейте я на 200 градуса и изпечете бутчетата. Внимавайте да не ги прегорите. Ако видите, че това се случва, намалете фурната и ги покрийте с алуминиево фолио.

18 коментара:

  1. Ах като го гледам това пиленце... Зори, много вкусно си го приготвила, хрупкаво, апетитно...Страхотно е!

    ОтговорИзтриване
  2. Ауу,страхотни са!Присети ме,че отдавна не съм правила и аз,само че вместо корнфлейкс слагам люспи картофено пюре.

    Хубав ден,Зорничка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! Аз обичам всичко хрупкаво - и корнфлейкс, и сусам, и пюре. Много е вкусно :))

      Изтриване
  3. Добре, добре ;р Що не пробваш на бавен огън под капак да ги пържиш, така не остават сурови ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бяха на бавен в началото, но като обърнах едното и видях, че пак е сурово. А пък и ми се искаше да останат много хрупкави, ако са под капак няма ли леко да се задушат?

      Изтриване
  4. Зори, каква златиста хрупкава коричка имат тези бутчета! Много подходящи за обяд. Много обичам филенца с корнфлейкс, но мнооого отдавна не съм правила, ще трябва да се поправям. Може би ще опитам и с бутчета :)

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Зори, страхотна идея! Явно ми е време за обяд, защото не мога да откъсна поглед от тези хрупкави бутчета :) Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Аз като приготвям подобни бутчета първо ги сварявам в подсолена вода и после ги панирам. Така хем месото се овкусява по-добре, хем ги хапваме топли топли хрупкави отвън и сочни отвътре веднага след фритюрника :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз се сетих за това, но по-късно. Така няма ли ароматът и соковете да се освободят във водата?

      Изтриване
    2. Не, не се освобождава нищо - точно обратното. Ако във водата където врат бутчетата сложиш някакви зеленчуци и подправки пилето "улавя" техните аромати :)

      Изтриване
  7. Вкусотийка и половина! Сигурна съм, че ще ми харесат много!

    ОтговорИзтриване
  8. Зори, този месец си направо фурия!Поздрави за хубавите рецепти, представянето им и настроението, с което заразяваш посетителте!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Вили! Радвам се и се надявам да е така :))))

      Изтриване
  9. Страхотно е пилето! Аз го приготвям по подобен начин, но на фурна. Поздрави с пожелания за усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за отделеното време!