Тази рецепта е уникална! За една седмица вече два пъти приготвям този ликьор, който доста прилича на Бейлис. Непременно го опитайте! А десертът тирамису с него става далеч по-вкусен и ароматен.
Домашен кафеен ликьорАдаптирано от Супер експрес
Необходими продукти:
250 г кристална захар
1 кутия (397 г) подсладено кондензирано мляко
2 с. л. инстантно кафе
2 пак. ванилия
250 мл вода
125 мл уиски
125 мл чист алкохол (аз използвах водка)
В блендер разбийте захарта с млякото, кафето, ванилията и водата. Разбивайте докато захарта се разтопи. Добавете уиските и алкохола и разбъркайте. Прехвърлете течността в бутилка и я оставете за час в хладилник. След това е готова за консумация. От тези продукти се получава около литър ликьор.
Това нещо задължително ще го пробвам, сигурна съм, че ще ми хареса. Рядко пия алкохол, а на сладичко никога не отказвам, пък и с кафенце.... точно като за мен!
ОтговорИзтриванеНаздраве с ликьорчето и хубав празник утре,Зори!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
Зори като чета продуктите наистина изглежда, че е уникален. Много ми харесва! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеЗори, много интригуваща рецепта!
ОтговорИзтриванеНикога не съм приготвяла домашен ликьор, но мисля, че този ще ми допадне и може да опитам.
Хубав празник!
От кога си търся такава рецепта. Много благодаря определено ме зарадва и при първа възможност ще го направя в къщи.
ОтговорИзтриванеВесел празник и приятно изкарване.
Зори благодаря за тази хубава рецепта,веднага го слагам в отметки и започвам да си набавям продуктите
ОтговорИзтриванеликьорите са единственото питие,което опитвам и този ще ми хареса
хубав ден и поздрави
бих искала да попитам понеже навсякъде се публикува без обяснения.....дали млякото се вари да стеане гъсто,или не е нужно варене!ще се радвам да ми отговорите!благодаря!
ОтговорИзтриванеМлякото не се вари.
ИзтриванеПодсладеното кондензирано мляко е с консистенцията на боза, достатъчно гъсто е.
Изтриванеblagodarq vi za barziq otgovor!!!pitah za6toto v dr recepti se dava da e s karamelizirano kondenzirano mlqko,zatova pitah.....zna4i tuk ne e nujno :)
ОтговорИзтриване