Сладоледът присъства в менюто ми целогодишно - без значение дали навън грее жарко слънце или дърво и камък се пука от студ. Един от любимите ми вкусове е млечно-карамеленият. Харесвам го дори и без добавки като бонбонки, пръчици, бисквитки или ядки. Въпреки това, много му пасват карамелизирани солени орехи, тъй като е доста сладък.
Дулсе де лече/Сладко от мляко/Сгущенка
Дулсе де лече/Сладко от мляко/Сгущенка
Как да си го приготвите?
Вариант 1: Трябва ви консерва подсладено кондензирано мляко. Махнете хартийката и го варете (както е в консервата) в продължение на 3 - 4 часа на умерен котлон. Не трябва да го оставяте без надзор: тъй като водата постоянно се изпарява, е необходимо да доливате. Ако консервата остане без вода, която да я покрива, има опасност да си направите една доста несимпатична домашна бомба. Аз варя по няколко консерви едновременно, по-практично е.
Вариант 2: Другият вариант, който всъщност е оригиналният е да се вари продължително прясно мляко със захар. Процесът е много дълъг.
Вариант 3: Третият и може би най-лесен вариант е да си го закупите от някой руски магазин Березка, под наименованието "Сгущенка".
Дулсе де лече сладолед
Адаптирано от Целувките на Анна
Необходими продукти:
400 г дулсе де лече
300 мл прясно мляко
300 мл течна пълномаслена сметана
щипка сол
Зорница, похвално е това, че макар и толкова млада ти проявяваш такава страст в кулинарията. Попадна ли на блог на млада дама се радвам, защото за пореден път се убеждавам, че новото поколение не страни от тези т.нар. "битови занимания". Желая ти много сладки и солени предизвикателство.
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)))
ОтговорИзтриванеАз може ли да попитам какво е това сладко от мляко?
ОтговорИзтриванеОбяснила съм го в публикацията.
ИзтриванеМного благодаря за чудесните рецепти.Очаквам с нетърпение другите предложения
ОтговорИзтриванеЗавръщаш се с прекрасни снимки и рецепта, Слънчо!! :) Много обичам и сладолед и карамелен оттенък! Не знам да си правя ли или да отмъквам една кофичка! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка за теб! Само така! :)
Представям си вкуса...Винаги си купувам от това мляко за крем върху торта,но и за сладолед ще бъди използвано.Благодаря ,Зори!
ОтговорИзтриване