Първата награда за виртуалния ми труд е вече факт! Благодаря на всички приятели, читатели, и верни последователи, които дадоха своя глас за моя блог в категорията "С аромат на ванилия", в първите награди за кулинарни блогове на Блоговодител. Благодаря и на създателите на Блоговодител, които ме номинираха, за да имам възможността да се включа в надпреварата. Всички вие, ми дадохте невероятен стимул да продължавам да развивам това кътче, да ви споделям вкусни рецепти, шантави експерименти, вълнуващи пътувания и бебешорски емоции. Благодаря!
Хрупкави отвън, дъвчащи, топящи се... Предупреждавам, че умопомрачително вкусните бисквити, с които ще ви почерпя за наградата, водят до пристрастяване, затова ако решите да ги направите, се уверете, че в дома ви има поне още 5-6 човека, с които да ги споделите, в противен случай ще ги изядете всичките. Сами. И да не кажете, че не съм ви предупредила.
Браунис бисквити
Адаптирано от Passion 4 baking
Необходими продукти:
350 г черен шоколад
40 г краве масло
2 яйца + 1 жълтък
150 г захар
1 с. л. ванилов екстракт
35 г брашно
1/4 ч. л. бакпулвер
щипка сол
На водна баня разтопете 200 г от шоколада, заедно с маслото, докато сместа стане лъскава и хомогенна. В голяма купа, разбийте яйцата, жълтъка, захарта и ваниловия екстракт за около 15 минути. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Прибавете брашнената смес към яйчената, както и леко охладения разтопен шоколад. Разбъркайте с лъжица до еднородна смес. Прибавете остатъка от шоколада, нарязан на парченца. Разбъркайте отново и оставете да почине за около 15-20 минути.
С помощта на лъжица, направете топчета, наредени на разстояние едно от друго, върху тава, застлана с хартия за печене. Изпечете бисквитите във фурна, предварително загрята до 180 градуса за не повече от 9-11 минути. Оставете ги да се охладят напълно, преди да ги отделите от хартията.
Остави ме без думи!!! Още тази седмица ще ги пробвам задължително! И хич не ми трябват други хора - ще се справя сама хаха
ОтговорИзтриванеИзглеждат божествено......
ОтговорИзтриванеПрекрасна си, Зори!
ОтговорИзтриванеМного съжалявам, че не успя да дойдеш и да те прегърна лично на церемонията!
Много се радвам за твоята награда и ти пожелавам още много, много признания!
E, бива ли такива убийствени сладки да показваш, Зори!? Последната снимка ме оставя без думи!
ОтговорИзтриванеЧестито награда, ванилийке! Страхотна си и ти пожелавам още мноооого такива награди и емоции! :)
Прегръдка за теб и Сънчо! :)
Просто са разкошни! Непременно ще ги направя, Зори. Благодаря за хубавата рецепта и още веднъж честита ти награда! Прекрасна си!
ОтговорИзтриванеЗаслужена награда, Зори! Пожелавам ти още един куп подобни!
ОтговорИзтриванеБисквитките са много вкусни, снимките говорят !
Поздрави!
Честито Зори! Много изкусителни бисквити! Целувки*)
ОтговорИзтриванеЧестита да ти е.
ОтговорИзтриванеЧестита да си и ти, че ни предлагаш тези чуднички бисквитки. И пзодрави на Сънчо;)
Честито ( пак и пак и пак) от мен, Зори! Ти си истинска сладост за очите, като тези прекрасни бисквитки! Прегръдки и усмивки от мен!
ОтговорИзтриванеПоздравления за наградата! Браво, момиче!
ОтговорИзтриванеПрекрасен блог, страхотни рецепти и много добро настроение.
Продължавай да ни радваш!
Зори, честита награда.
ОтговорИзтриванеМного ви се радвам на младите блогове и техните притежатели - страхотни сте.
Ти си своенравна, и това ми харесва, приличаш на дъщеря ми!
А бисквитките са умопомрачителни!
Зори, честита награда! Бисквитките наистина са умопомрачителни!
ОтговорИзтриванеЗори,заслужена награда,да е честита и да повлече крак и на още мнооооого:)!
ОтговорИзтриванеБисквитките са вълшебни!
Зори, честита награда, винаги да ухае вкусно и уютно в дома ти! :) А бисквитките са разкошни, ама разкошни! Бих си ги хапнала и сама. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Честита награда,Зари!Да ти носи удовлетворение и стимул!Чудни са сладките!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеНевероятни са! Определено това вече са ми любимите бисквити за кафе. Още преди да ги направя знаех, че ще ми допаднат, снимките са уникални.
ОтговорИзтриване