четвъртък, 10 декември 2015 г.

Бисквити с шоколадови парченца

Сънито набара една от тези бисквитки и познайте в колко часа си легна. Огромно количество захар, шоколад и сладост. Огромна сладост, която може да се направи сега и да отлежава в затворена кутия до Коледа. Или не чак до Коледа? :)


Бисквити с шоколадови парченца
Адаптирано от Passion 4 baking

Необходими продукти:
за около 30 броя

225 г меко масло
200 г бяла захар*
235 г светла кафява захар
1 с. л. ванилов екстракт (или 2 прахчета)
1 яйце (размер L)
2 жълтъка (размер L)
350 г брашно
10 г царевично нишесте
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. морска сол
400 г шоколад (млечен, натурален или смес от двата вида)


Разбийте маслото със захарта за около 3 минути с миксер. Добавете яйцето и разбийте до пълното му усвояване. Продължете с жълтъците, добавяйки ги също един по един. Прибавете ваниловия екстракт и разбийте за около 2 минути. В купа смесете брашното, нишестето, бакпулвера, содата и канелата и разбъркайте добре. Смесете сухите съставки с останалата част, разбъркайте с шпатула до хомогенност и прибавете нарязания на парченца шоколад, но оставете една шепа от общото количество.


С лъжица за сладолед направете топки и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене на разстояние една от друга, тъй като се разливат при печенето. Поръсете ги с морска сол. Изпечете бисквитите във фурна, предварително загрята на 180 градуса за около 10-13 минути. Извадете от фурната и сложете по няколко парченца от шоколада върху всяка бисквитка, докато са още горещи.

*Количеството на захарта със сигурност е голямо, затова бихте могли да го намалите. На мен ми харесват и с повече захар.

7 коментара:

  1. Зори, кой ще чака търпеливо до Коледа, ако знае за тях... :)))
    Прекрасни са!
    А не е ли много захарта? Аз често я намалявам, като видя почти половин килограм в някоя чужда рецепта. Ще чакам да си кажеш мнението. ;)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери!:)
      Много е, да, може да се намали.

      Изтриване
    2. Здравейте, първо Ви благодаря за рецептата(аз съм гдето се пошегувах с "прагиатството")! Искам да попитам , защо трябва да се увеличава брашното , ако намалим захарта? Според мен захарта има отношение за вкуса, а не за гъстотата на тестото. Може би бъркам? Савка Борисова

      Изтриване
    3. Права сте, няма нужда да се добавя брашно, може би съвсем малко. Днес ми е ужасен ден, не мога да мисля:)

      Изтриване
  2. Изложих се грешка на бързината "плагиатството"

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни са, ама това с отлежаването им трудно ми се вижда! Весели приключения на теб и Съни в предпразничната суетня!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасни бисквитки! И аз се включвам към смятащите, че на тези вкуснотийки няма как да се устои до Коледа. :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за отделеното време!