неделя, 19 април 2015 г.

Най-големият герой

Странно нещо е животът. Лежиш в болница с едно непознато момиче - и двете в ранна бременност и с някакви проблеми, изпаднали в неведение за това, което им предстои, незнаещи какъв ще е утрешният ден. Бленуващи за далечното бъдеще и молейки се то да е светло и благосклонно. Когато лежахме на болничните легла, а аз ѝ споменах, че обичам да правя торти и сладкиши, никога не сме си представяли, че година и 3 месеца по-късно, ще направя тортата за най-важния празник на крехкото същество, което тогава беше още в коремчето ѝ.


За едно бебче, преборило се с най-голямото предизвикателство в живота си - самия него! Появило се на бял свят твърде рано - толкова малко и безпомощно. Толкова слабичко и уязвимо!


За него всичко това са само думи, защото дори и в първите месеци от своето съществуване, то показа на всички как трябва да се борим за живота и благоденствието си! Това е най-силното човече, което познавам, на най-смелите и борбени родители.


Малката пораснала душичка, се казва Николай, което означава "победител". Освен това, той е и зодия Овен, което несъмнено го прави още по-упорит и силен.


Щастлива съм, че направих цели две торти за най-важния му рожден ден - първият! Едната торта е благодарност към неонатолозите, които помогнаха на Ники да се пребори с най-трудните месеци в живота си.


Направих я със страшно много желание. Исках да им докажа, че някой наистина цени труда им и да ги зарадвам истински.


Другата торта беше двойно по-голяма и тя беше посветена само на Ники.


Единственото условие бе да има бебе Овне, изобразено по какъвто и да е начин. Не ми отне никакво време да измисля дизайна и всичко вървеше по мед и масло. И двете бяха шоколадово-портокалови.


Вярвам, че тревогите и морето от сълзи на това мило семейство са в миналото и че вече им предстои най-доброто - само положителни емоции, щастливи мигове и един винаги усмихнат и много палав Ники!

7 коментара:

  1. И аз им желая много здраве и само усмивки занапред, Зори! Прекрасни са и двете торти, ама наистина имаш златни ръце и златно сърце. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много е сладък Ники. Да е жив и здрав и да расте безгрижен и много усмихнат. А ти си прекрасна!

    ОтговорИзтриване
  3. Живо и здраво да е това прекрасно дете! Тортите са прелестни, поздравявам те за кой ли път:)! Целувки и на твоето сладурче!

    ОтговорИзтриване
  4. Да бъде живо и здраво малкото юначе, Зори. Прекрасни торти си направила, както винаги.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Красота и доброта -това си ти,Зори!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Да, права е Живето - такова добро сърчице си ти, Зори, а за таланта ти - всички си знаем!
    Да е здраво момченцето и родителите му и за в бъдеще само да му се радват!

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за отделеното време!