сряда, 11 юли 2012 г.

Хрупкави чеснови багети!

И понеже времето е невъобразимо горещо, аз ви предлагам една много бърза рецепта. Благодаря на Емо за вдъхновението и на Лаура Витале за рецептата. Замених бялата франзела с багетa от типово брашно и зехтина с краве масло. Количествата на продуктите са приблизителни.


Хрупкави чеснови багети
Адаптирано от Laura Vitale

Небходими продукти:
за 4 порции
1 голяма багета от типово брашно (около 70см)
80 г разтопено краве масло
4 с. л. нарязан магданоз (или няколко стръка листа)
4 скилидки чесън
100-150 г кашкавал/моцарела/пармезан
сол и пипер на вкус


Разрежете багетата през средата на две равни части, а след това и всяка от тях по дължина, така че да станат 4 половини. В блендер или кухненски робот поставете маслото, магданоза и чесъна. Пасирайте сместа и намажете с нея багетите. Затворете ги две по две, прилепени една към друга и ги увийте с алуминиево фолио като бонбони. Трябва да получите два големи „бонбона”. Изпечете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути. Извадете багетите от фурната и внимателно разгърнете горещото фолио. Поръсете обилно  с настърган кашкавал, моцарела, пармезан или с каквото разполагате. Без да загръщате отново с фолио, изпечете багетите за около 5-6 минути или до златисто запичане на кашкавала.


Стават много хрупкави и ароматни. Могат да се приготвят предварително и да се поставят във фурната минути преди поднасяне на основното ястие.

25 коментара:

  1. Чудни са ,Зори ! Много апетитни ! Бих изхрупала една с удоволствие ,нищо ,че обядвах преди час :) ! Хубав следобед ! Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни багетки! Изглеждат много сочни и хрупкави! Усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Браво!Изглеждат невероятно.

    ОтговорИзтриване
  4. Голяма вкусотия си направила Зори.Много ми хареса рецептата.

    ОтговорИзтриване
  5. Зори, изглеждат страхотно! Направо ми се приядоха! Страхотни снимки :)

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно и хрупкаво изглеждат тези багетки! Как ми замирисаха! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Павлинче! И на мен още ми ухаят...

      Изтриване
  7. Зори, само като го гледам това прекрасно разтопено кашкавалче и за преглъщах :) Супер са!

    ОтговорИзтриване
  8. Зори, в последно време ни заливаш с вкусотии! Разкошни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, аз в последно време, а ти постоянно! Благодаря ти!

      Изтриване
  9. Страшни са багеткитееее, правя салатка и ги нападам!
    Браво Зори!
    Целувки*)

    ОтговорИзтриване
  10. Леле какъв загар и как се точи кашкавалчето. Имай милост,момиче.
    Ще опитам и твоя начин, със сигурност ще се хареса у дома.

    ОтговорИзтриване
  11. Разкошни, хрупкави и апетитни!
    Поздравления сладуранке!

    ОтговорИзтриване
  12. Зори,
    толкова са апетитни!Невероятни са!

    ОтговорИзтриване
  13. и аз да се наредя на опашката!
    Страхотно изглеждат !
    поздрави и хубави почивни дни

    ОтговорИзтриване
  14. Много ми допадат,Зори,с песто си е чудна комбинация!
    Хубави летни дни!

    ОтговорИзтриване
  15. И на мен суперски ми харесва предложението!! Представям си колко са уханни и хрупкави :)

    ОтговорИзтриване
  16. Колко би си подхождало с една лучена супа със салвия :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хихи :) Срам, не срам, лучена супа още не съм опитвала и правила. Трябва да поправя тази грешка!
      Благодаря, че се отбиваш!

      Изтриване

Благодаря Ви за отделеното време!