И понеже времето е невъобразимо горещо, аз ви предлагам една много бърза рецепта. Благодаря на Емо за вдъхновението и на Лаура Витале за рецептата. Замених бялата франзела с багетa от типово брашно и зехтина с краве масло. Количествата на продуктите са приблизителни.
Хрупкави чеснови багети
Адаптирано от Laura Vitale
Небходими продукти:
за 4 порции
1 голяма багета от типово брашно (около 70см)
за 4 порции
1 голяма багета от типово брашно (около 70см)
80 г разтопено краве масло
4 с. л. нарязан магданоз (или няколко стръка листа)
4 скилидки чесън
100-150 г кашкавал/моцарела/пармезан
сол и пипер на вкус
Разрежете багетата през средата на две равни части, а след това и всяка от тях по дължина, така че да станат 4 половини. В блендер или кухненски робот поставете маслото, магданоза и чесъна. Пасирайте сместа и намажете с нея багетите. Затворете ги две по две, прилепени една към друга и ги увийте с алуминиево фолио като бонбони. Трябва да получите два големи „бонбона”. Изпечете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути. Извадете багетите от фурната и внимателно разгърнете горещото фолио. Поръсете обилно с настърган кашкавал, моцарела, пармезан или с каквото разполагате. Без да загръщате отново с фолио, изпечете багетите за около 5-6 минути или до златисто запичане на кашкавала.
Стават много хрупкави и ароматни. Могат да се приготвят предварително и да се поставят във фурната минути преди поднасяне на основното ястие.
Чудни са ,Зори ! Много апетитни ! Бих изхрупала една с удоволствие ,нищо ,че обядвах преди час :) ! Хубав следобед ! Поздрави !
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ванче!
ИзтриванеСтрахотни багетки! Изглеждат много сочни и хрупкави! Усмихнат ден! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани!
ИзтриванеБраво!Изглеждат невероятно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря :) И на вкус са такива!
ИзтриванеГоляма вкусотия си направила Зори.Много ми хареса рецептата.
ОтговорИзтриванеРадвам се, Здравче :)
ИзтриванеЗори, изглеждат страхотно! Направо ми се приядоха! Страхотни снимки :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Санди!
ИзтриванеСтрахотно и хрупкаво изглеждат тези багетки! Как ми замирисаха! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Павлинче! И на мен още ми ухаят...
ИзтриванеЗори, само като го гледам това прекрасно разтопено кашкавалче и за преглъщах :) Супер са!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Габи!
ИзтриванеЗори, в последно време ни заливаш с вкусотии! Разкошни са!
ОтговорИзтриванеКате, аз в последно време, а ти постоянно! Благодаря ти!
ИзтриванеСтрашни са багеткитееее, правя салатка и ги нападам!
ОтговорИзтриванеБраво Зори!
Целувки*)
Леле какъв загар и как се точи кашкавалчето. Имай милост,момиче.
ОтговорИзтриванеЩе опитам и твоя начин, със сигурност ще се хареса у дома.
Разкошни, хрупкави и апетитни!
ОтговорИзтриванеПоздравления сладуранке!
Зори,
ОтговорИзтриванетолкова са апетитни!Невероятни са!
и аз да се наредя на опашката!
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглеждат !
поздрави и хубави почивни дни
Много ми допадат,Зори,с песто си е чудна комбинация!
ОтговорИзтриванеХубави летни дни!
И на мен суперски ми харесва предложението!! Представям си колко са уханни и хрупкави :)
ОтговорИзтриванеКолко би си подхождало с една лучена супа със салвия :)
ОтговорИзтриванеХихи :) Срам, не срам, лучена супа още не съм опитвала и правила. Трябва да поправя тази грешка!
ИзтриванеБлагодаря, че се отбиваш!