Това е една италианска рецепта, която научих в Америка. В България е популярна като "Пиле Пармиджано", но мен това "пармиджано" малко ми звучи като "патладжано" и не ми харесва, затова си го кръщавам "Пиле с пармезан". В Щатите го наричат "Chicken Parmesan". Може да се приготви както с паста, така и без.
Спагети "Пиле с пармезан"
Необходими продукти:
за 4 порции:
1 пеперуда пилешко филе
4 сухарчета
2 яйца
олио за пържене
1 доза сос Маринара
400 г спагети
4 с. л. пармезан
200 г кашкавал
малко парче краве масло
сол и пипер
Направете си галета от сухарите. Внимателно разрежете пилешките гърди на две, така че накрая да имате 4 филета. Потопете ги в разбитите и подправени със сол и пипер яйца. Оваляйте ги в галетата и ги изпържете от двете страни до златисто. Поставете пържолите в тавичка. Върху всяка пържола сложете по 2 супени лъжици от соса и поръсете с пармезан. Покрийте с алуминиево фолио и печете 15 минути във фурна, загрята на 180 градуса. През това време сварете спагетите. Извадете пържолите, махнете фолиото и сложете кашкавал или моцарела върху всяка пържола. Запечете за още 15 минути или докато кашкавалът се разтопи апетитно. Разбъркайте готовите спагети с остатъка от соса, запазвайки част от водата от варенето, прибавете бучка масло и разпределете спагетите в чиниите. Отгоре сложете по една пържола, а ако желаете, предварително я нарежете с остър нож, за да се консумира по-лесно.
Зори, много добре си обяснила всичко стъпка по стъпка.
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала спагети приготвени с цяло парче месо, поднесени по подобен начин.
Ще се радвам да го опитам, съвсем скоро.
Поздрави!
Това, е моята храна, любима и неустима, чудесно приготвена и поднесена :) Ей, Зори, разкошна си!
ОтговорИзтриванеОгладнях... Зори, както и да го наречеш, стомахът ми все ще пита за още. :)
ОтговорИзтриванеБоже, Боже... И да не е гладен човек, ще му се дояде!
ОтговорИзтриванеКато започна да чета тамошните блогове, все паста с пиле ми излиза най- най вкусното и здравословното;)))) Не зная колкое здравословно, но определено е вкусно;)
ОтговорИзтриванеАми много си е правилно ...с пармезан, съгласна съм, нещата трябва да се превеждат! Жестокост голяма, много обичам, направо си обожавам! Прегръдка и на малкото човече да не забравиш!
ОтговорИзтриванеВкусно! А с тези снимки възбуди още повече апетита!
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна седмица!
Отдавна не съм го приготвяла е жестоко вкусно това пиле,световна класика,благодаря ти за подсещането,Зори!Толкова е апетитно твоето,поздравления за подробното представяне и красивите кадри!С паста звучи супер!Щастливи празнични дни!
ОтговорИзтриване