вторник, 16 август 2011 г.

Печен картоф с плънка

Здравейте, скъпи читатели! Това е първата публикация в блога ми и се надявам да му даде добър старт. Затова рецептата, която ще ви предложа искам да е на ястие, което да е много сполучливо и ефектно. Всъщност това, което ще приготвя е много лесно за изпълнение. Днес имах много задачи, а ми се искаше бързичко да хапнем вкъщи нещо леко и приготвих едни много вкусни печени картофки.


Печен картоф с плънка

Необходими продукти:
За 4 порции:

4 големи картофа
2-3 с. л. лютеница
150 г кашкавал
50 г сирене
40 г масло
60 мл прясно мляко
сол на вкус
100 г шунка
300 г салата "Снежанка"
1 домат


Измийте добре картофите с четка и ги сварете в подсолена вода. Варете ги за около 30 минути или докато вилица, забита в тях преминава лесно. Поставете парче алуминиево фолио на силно загрят котлон и запечете сварените картофи, за да се получи ефектът на жарта. Разрежете картофите на две и издълбайте вътрешността им. Смесете я с млякото, маслото, сиренето и кашкавала.
Намажете издълбаните картофи с лютеница, сложете малко шунка, нарязана на парченца, лъжица от картофената смес, отново шунка и пак картофена смес. За финал сложете по лъжица салата "Снежанка" и резен домат.

2 коментара:

Благодаря Ви за отделеното време!