Наскоро една приятелка ми поиска рецепта за чийзкейк. Като започнах да й избирам осъзнах, че повечето рецепти, които имам са по-засукани и има възможност да не станат сполучливи, ако не се изпълнят стриктно, затова реших сама да измисля рецептата. Е, не съм открила Америка, а по-скоро си я направих по мой си начин. Става изключително лесно, абсолютно всеки може да се справи.
Чийзкейк с боровинкиНеобходими продукти:
125 г краве масло
1 пак. бисквити - аз използвах Еверест с масло
200 г заквасена сметана
ванилия
250 г крем сирене
пудра захар на вкус
сладко от боровинки
Бисквитите се счукват или смилат с кухненски робот. Към тях се добавя мекото краве масло и се бърка, докато се получи нещо като тесто. Изсипва се на дъното на купа, тава или някаква друга форма и се притиска добре. Количеството трябва да е равномерно разпределено, така че не е лошо да си помогнете с ръка. Крем сиренето, сметаната и ванилията се разбиват с миксер на средна скорост и им се добавя пудра захар на вкус. Изсипват се върху основата и също се разпределят равномерно. Кремът се заглажда с шпатула. Накрая се намазва внимателно с няколко лъжици сладко от боровинки. Оставя се да стегне в хладилника. Лесно, вкусно и ефектно :)
Съветвам ви формата, в която го приготвяте да е с по-малък диаметър (ако е кръгла), за да има чийзкейкът височина.
Съветвам ви формата, в която го приготвяте да е с по-малък диаметър (ако е кръгла), за да има чийзкейкът височина.
Сигурна съм, че е много вкусен по тази рецепта и аз го правя горе -долу така, но с пудра захар. И понеже много обичам чийзкейк, а твоя изглежда изкусително си взимам едно парченце:)
ОтговорИзтриванеЗори,превъзходен е този чийз!Мисля,че това е любимия ми!
ОтговорИзтриванеНаправила си го превъзходно,а и снимката е красива!
Хубав ден!
Толкова сочен изглежда чийзкейка-взимам си парченце за сутришното си кафе.
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Зори, обичам много чийкзкейк, а твоят е станал невероятно сполучлив!:-!!! Поздравления!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!:-)))
Страхотно вкусе и сочен е,Зори!
ОтговорИзтриванеБих си хапнала с огромна наслада!
Сърдечен поздрав от мен!
Много, много, ама много любим;-) И аз го правя през ден, през два;-)
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни, Зори!
Олеее, това е моята рецепта за чийзкейк, но ние го правим задължително с маскарпоне /за разкош ;)/. Бързо, лесно вкусно... Синът ми е най-доволен, защото може да ми помага в направата, а после е ненадминат в унищожаването на десерта.
ОтговорИзтриванеУсмихнат и слънчев ден, Зори!
С маскарпоне също става страхотно! Много е фин вкуса :) Опитайте и с крем сирене Филаделфия, ако не сте, по-соленичко е :)
ИзтриванеХубав ден и от мен!
samo ne razbrax kak taka blata .vpro4em osnovata e tolkova vlajen .pri men ne se polu4i taka
ОтговорИзтриванеБисквитените трохи трябва много добре да се стрият, така че буквално да се образува тесто. После се притискат много силно и става плътно. Моят чийзкейк е престоял и една нощ в хладилник, та вероятно и основата леко се е овлажнила.
Изтриване