сряда, 4 март 2015 г.

Печена сьомгова пъстърва с картофи

За да не забравите, че това е кулинарен блог, старателно написах рецептата за тази вкусна риба. Често използвам този вид марината и реших, че беше крайно време да я споделя и с вас. Няма да се застоявам много, че вкъщи вече няма бебе, а едно малко диваче, което само дебне да се обърна и почва да се катери и изправя по мебелите.


Печена сьомгова пъстърва с картофи
Авторска рецепта

Необходими продукти:
1 бр. сьомгова пъстърва (около 700г)
1 ч. л. горчица
1 ч. л. соев сос
1 ч. л. мед
1/2 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сол
щипка черен пипер
зехтин
няколко резена лимон
4-5 картофа
пресен копър
сол и пипер


В малка чашка смесете горчицата, соевия сос, меда, ригана, солта и черния пипер. Разбъркайте добре с лъжица до хомогенност. Почистете рибата и я намажете от всички страни със сместа. Оставете я на страна и пригответе картофите като ги обелите и сварите до полуготовност в подсолена вода. Нарежете ги на колелца и ги подредете в намазана със зехтин тавичка. Сложете рибата до тях и поставете 2-3 резена лимон в кухината. Полейте със зехтин и печете във фурна, загрята на 220 градуса за около 20 минути или докато прецените, че рибата е готова. За финал поръсете малко наситнен пресен копър върху картофите и поднесете.

5 коментара:

  1. Леко и вкусно ястие!
    А "дивачето" тепърва ще се развихря! Децата така опознават света около тях!
    Бъди щастлива!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно ястие, Зори! Харесва ми! А "дивачето" е толкова сладко, а сега тепърва ще се радва на хубавото пролетно време, което предстои. :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. :) Зори, сладките ми те! ЧУдесна е рибката, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Сьомговата пъстърва е една много харесвана риба в къщи, но аз не съм много креативна по отношение на приготвянето на риба. Като цяло освен билки (пресни най-много обичам), сол и черен пипер, почти не съм приготвяла по друг начин.
    Ще опитам с твоята марината, Зори.
    Целувки на малкия разбойник, който умее държи мама под напрежение :)

    ОтговорИзтриване
  5. Зори, ама прекрасна е рецептата ти! И ти пожелавам все повече игри с дребосъчко, тепърва ще е фурия вкъщи. :) Прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за отделеното време!