Вкусно, пухкаво клафути
ще приготвя за минути.
А рецептата чудесна
А рецептата чудесна
ще ви бъде много лесна!
Прясно мляко, яйчица,
чер пипер – 2-3 зрънца,
брашънцето, кашкавала
и почти сме на финала –
чесън, сиренце, сметана,
стрък босилек за подкана
и страхотен аромат!
И последно – не домат,
И последно – не домат,
а доматки сочни, фини
най – любимите ми - мини.
В печката печете кратко
и хапнете сладко, сладко
вкусно, пухкаво клафути,
че изчезва за минути!
Клафути с чери домати
4 броя яйца
4 препълнени с. л. брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
3 с. л. заквасена сметана
2 скилидки чесън
1 с. л. нарязан пресен босилек
300 г чери доматчета
100 г едро настърган кашкавал
100 г натрошено бяло сирене (или Фета)
зехтин
сол и пипер на вкус
В купа смесете млякотo, брашното и бакпулвера. Разбъркайте добре и добавете яйцата. Прибавете заквасената сметана, пресования чесън и босилека и подправете. Намажете със зехтин тавичка и разпределете чери доматчетата на дъното й. Поръсете с настъргания кашкавал и сирене. Излейте тестото отгоре. Печете в предварително загрята на 200º C фурна около 40 минути или до златисто.
I started my post with a poem, which I wrote while baking the clafoutis. I don't think I could translate it in English, or maybe I can, but it will cost me a lot of time. In brief, it's about how fluffy and delicious this clafoutis is! It takes little time for preparation and even less for eating! It is absolutely juicy, tasty and spicy!
225 ml milk
4 eggs
4 full tablespoons flour
1/2 teaspoon baking powder
3 tablespoons sour cream
2 cloves of garlic
1 tablespoon chopped fresh basil
300g cherry tomatoes
100 g yellow cheese
100 g white Bulgarian cheese (or Feta)
olive oil
salt and pepper
In a bowl, mix together milk, flour and baking powder. Stir well and add the eggs. Add the sour cream, pressed garlic and basil and season with salt and pepper. Grease a pan with olive oil and put the cherry tomatoes on the bottom. Sprinkle with grated yellow cheese and white Bulgaria cheese. Pour the dough on. Bake in a preheated to 200º C oven about 40 minutes or until golden.
Интересно предложение, Зори. А поемата ти е страхотна, много настроение ми донесе.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ах че красиво и поетично клафути :)) Поздравления Зори!
ОтговорИзтриванеАааа нямам търпение да пробвам Зорка!!!Наистина много лесно и леко страшно апетитно изглежда!Усещам аромата мууу...
ОтговорИзтриванеЗори, чудесно предложение!
ОтговорИзтриванеИ прекрасни снимки!
Хубава вечер!
Зори страхотна рецепта и неустоими снимки !
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Леле, каква прелест!
ОтговорИзтриванеВеликолепно клафути, Зори, и точно като за моята безмесна диета в момента!
Сърдечни поздрави и хубави мартенски дни! :)
Чудесно е, Зори! И какво стихотворение си му измислила :)
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Ей, момиче нямаш мира! Вкусно сготвила, че и в рими се потопила от удоволствие :) Представям си само какво мамче ще излезе от теб - мечта!
ОтговорИзтриванеМного ми допада рецептата, мила - ще се прави и това нещо скоро! Благодаря ти!
Зори, страхотно вдъхоновение имаш!
ОтговорИзтриванеЧестита пролет -много усмивки и слънце!
Предложението ти изглежда много вкусно.
Аз скоро правих нещо като фритата с чери-просто сместта за омлет, с добавена сметана и кашкавал, изсипана върху леко запечени черита.Много вкусно се полоучи...
Иеееее,браво,браво,хиляда пъти браво,страхотно стихче,много ми хареса,Зори!
ОтговорИзтриванеСупер сполучливо и забавно!
А рецептата е разкош,снимките-два пъти!Много леко и вкусно ястие,красиво и слънчево!
Прегръдка и хубави почивни дни!Честита пролет!
Благодаря ви! Радвам се, че съм ви разведрила! Прекрасен уикенд ви пожелавам :))))
ОтговорИзтриванеThank you! Have a nice weekend! :))
Лесна рецепта, достъпни продукти, прелестно изглежда! :)
ОтговорИзтриванеМного ми хареса. Малко ала стил любима пица " Маргарита" - ама малко. :)
Снимките са много подканващи да опитам ястието :)