сряда, 23 май 2012 г.

Златни картофки

Представям ви едно много вкусно предложение - със златиста и леко хрупкава коричка, но с мека и нежна вътрешност, топяща се в устата! С лек аромат на чесън, копър и масло, какво може да е освен пресни картофки? Опитайте ги, чудесна гарнитура са! Наподобяват технологията на приготвяне на картофи соте, но са по-вкусни, защото са с кората, а и лично на мен небеленият картоф ми допада повече. Количествата, които съм посочила са приблизителни.


Златни картофки
Авторска рецепта

Необходими продукти:
500 г малки пресни небелени картофки
60 г краве масло
2 скилидки чесън
сол на вкус
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. нарязан пресен копър

Измийте добре картофите и ги сварете до полуготовност. В дълбок тиган с незалепващо покритие и капак сложете маслото, чесъна и добавете картофите. Посолете ги и оставете под капак на среден огън за около 10 минути, като на всеки 2 минути разтърсвате тигана, за да се зачервят равномерно картофките. Една идея преди да ги свалите от котлона, добавете червения пипер, разбъркайте добре и отстранете. Добавете и наситнения копър. Разбъркайте и поднесете веднага. Може леко да ги притиснете с вилица и преса картофено пюре, за да се разпукат леко и да се стече мазнината във вътршността им.

5 коментара:

  1. Зори, защо ми трябваше да влизам тук:):):) Изглеждат толкова вкусно, че ми се иска да изям една голяма порция с тях още на закуска! Страхотни са!

    ОтговорИзтриване
  2. Ей сега бях при Роси и при нея едни такива вкусни неща и на теб казвам страшно съм гладни и не мога повече! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Уаууу, обожавам картофки, а твоите са много неустоими...Зори, ще опитам рецептата ти :)

    Прегръдки, Маги

    ОтговорИзтриване
  4. Фантастични са,Зори!А снимките-прелест,браво,мила!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за отделеното време!