Идеята за тези бутчета ми дойде много спонтанно (всъщност, както и повечето рецепти, които измислям сама). Гледах един американски сериал, в който ядяха пържено пиле и веднага изтичах до кухнята да го приготвя.
Хрупкаво пиле с пармезан
Авторска рецепта
Необходими продукти:
600 г пилешки долни бутчета с кожа
1 белтък
1 ч. ч. натрошен натурален корнфлейкс
2 с. л. настърган пармезан
сол
пипер
пипер
1 с. л. соев сос
1/2 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. ч. олио
Измийте бутчетата, подправете ги със сол и пипер и ги намажете със соевия сос. Оставете ги в хладилника за 30 минути. Пригответе 3 чинийки - едната с леко разбития белтък, към него добавете черния пипер; другата - с натрошения корнфлейкс и пармезан; третата - с брашното. Оваляйте всяко бутче първо в брашно, след това в яйчената смес и накрая в корнфлейкса. Изпържете ги в силно загорещеното олио докато станат златисти. Тъй като са сурови отвътре, трябва да ги прехвърлите във фурната за 30 минути. Загрейте я на 200 градуса и изпечете бутчетата. Внимавайте да не ги прегорите. Ако видите, че това се случва, намалете фурната и ги покрийте с алуминиево фолио.
Ах като го гледам това пиленце... Зори, много вкусно си го приготвила, хрупкаво, апетитно...Страхотно е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате!
ИзтриванеАуу,страхотни са!Присети ме,че отдавна не съм правила и аз,само че вместо корнфлейкс слагам люспи картофено пюре.
ОтговорИзтриванеХубав ден,Зорничка!
Благодаря, Роси! Аз обичам всичко хрупкаво - и корнфлейкс, и сусам, и пюре. Много е вкусно :))
ИзтриванеДобре, добре ;р Що не пробваш на бавен огън под капак да ги пържиш, така не остават сурови ;)
ОтговорИзтриванеБяха на бавен в началото, но като обърнах едното и видях, че пак е сурово. А пък и ми се искаше да останат много хрупкави, ако са под капак няма ли леко да се задушат?
ИзтриванеЗори, каква златиста хрупкава коричка имат тези бутчета! Много подходящи за обяд. Много обичам филенца с корнфлейкс, но мнооого отдавна не съм правила, ще трябва да се поправям. Може би ще опитам и с бутчета :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Танче! :)
ИзтриванеЗори, страхотна идея! Явно ми е време за обяд, защото не мога да откъсна поглед от тези хрупкави бутчета :) Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Габи!
ИзтриванеПрегръдки!
Аз като приготвям подобни бутчета първо ги сварявам в подсолена вода и после ги панирам. Така хем месото се овкусява по-добре, хем ги хапваме топли топли хрупкави отвън и сочни отвътре веднага след фритюрника :)
ОтговорИзтриванеИ аз се сетих за това, но по-късно. Така няма ли ароматът и соковете да се освободят във водата?
ИзтриванеНе, не се освобождава нищо - точно обратното. Ако във водата където врат бутчетата сложиш някакви зеленчуци и подправки пилето "улавя" техните аромати :)
ИзтриванеВкусотийка и половина! Сигурна съм, че ще ми харесат много!
ОтговорИзтриванеОпитай ги, Петя, вкуснички са :))
ИзтриванеЗори, този месец си направо фурия!Поздрави за хубавите рецепти, представянето им и настроението, с което заразяваш посетителте!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Вили! Радвам се и се надявам да е така :))))
ИзтриванеСтрахотно е пилето! Аз го приготвям по подобен начин, но на фурна. Поздрави с пожелания за усмихнат ден! :)
ОтговорИзтриване