сряда, 23 ноември 2011 г.

Чийзкейк с боровинки

Наскоро една приятелка ми поиска рецепта за чийзкейк. Като започнах да й избирам осъзнах, че повечето рецепти, които имам са по-засукани и има възможност да не станат сполучливи, ако не се изпълнят стриктно, затова реших сама да измисля рецептата. Е, не съм открила Америка, а по-скоро си я направих по мой си начин. Става изключително лесно, абсолютно всеки може да се справи.


Чийзкейк с боровинки

Необходими продукти:
125 г краве масло
1 пак. бисквити - аз използвах Еверест с масло
200 г заквасена сметана
ванилия
250 г крем сирене
пудра захар на вкус
сладко от боровинки

Бисквитите се счукват или смилат с кухненски робот. Към тях се добавя мекото краве масло и се бърка, докато се получи нещо като тесто. Изсипва се на дъното на купа, тава или някаква друга форма и се притиска добре. Количеството трябва да е равномерно разпределено, така че не е лошо да си помогнете с ръка. Крем сиренето, сметаната и ванилията се разбиват с миксер на средна скорост и им се добавя пудра захар на вкус. Изсипват се върху основата и също се разпределят равномерно. Кремът се заглажда с шпатула. Накрая се намазва внимателно с няколко лъжици сладко от боровинки. Оставя се да стегне в хладилника. Лесно, вкусно и ефектно :)
Съветвам ви формата, в която го приготвяте да е с по-малък диаметър (ако е кръгла), за да има чийзкейкът височина.

10 коментара:

  1. Сигурна съм, че е много вкусен по тази рецепта и аз го правя горе -долу така, но с пудра захар. И понеже много обичам чийзкейк, а твоя изглежда изкусително си взимам едно парченце:)

    ОтговорИзтриване
  2. Зори,превъзходен е този чийз!Мисля,че това е любимия ми!
    Направила си го превъзходно,а и снимката е красива!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Толкова сочен изглежда чийзкейка-взимам си парченце за сутришното си кафе.
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Зори, обичам много чийкзкейк, а твоят е станал невероятно сполучлив!:-!!! Поздравления!
    Сърдечни поздрави!:-)))

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно вкусе и сочен е,Зори!
    Бих си хапнала с огромна наслада!

    Сърдечен поздрав от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Много, много, ама много любим;-) И аз го правя през ден, през два;-)
    Хубави почивни дни, Зори!

    ОтговорИзтриване
  7. Олеее, това е моята рецепта за чийзкейк, но ние го правим задължително с маскарпоне /за разкош ;)/. Бързо, лесно вкусно... Синът ми е най-доволен, защото може да ми помага в направата, а после е ненадминат в унищожаването на десерта.
    Усмихнат и слънчев ден, Зори!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С маскарпоне също става страхотно! Много е фин вкуса :) Опитайте и с крем сирене Филаделфия, ако не сте, по-соленичко е :)
      Хубав ден и от мен!

      Изтриване
  8. samo ne razbrax kak taka blata .vpro4em osnovata e tolkova vlajen .pri men ne se polu4i taka

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бисквитените трохи трябва много добре да се стрият, така че буквално да се образува тесто. После се притискат много силно и става плътно. Моят чийзкейк е престоял и една нощ в хладилник, та вероятно и основата леко се е овлажнила.

      Изтриване

Благодаря Ви за отделеното време!