tag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post136348635560960740..comments2023-10-25T10:17:24.856+03:00Comments on ZorniZZa PiZZa: Еклери с крем и профитероли със сладоледZornitsa Nikiforovahttp://www.blogger.com/profile/14060435473369926852noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-21517613988024065412014-01-19T15:42:13.494+02:002014-01-19T15:42:13.494+02:00Да, добре е да са със стайна температура, за да не...Да, добре е да са със стайна температура, за да не се стресират. Успех!Zornitsa Nikiforovahttps://www.blogger.com/profile/14060435473369926852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-65889549806093092442014-01-16T22:16:36.181+02:002014-01-16T22:16:36.181+02:00Zori , blagodarq za suvetite , shte se probvam pak...Zori , blagodarq za suvetite , shte se probvam pak i pak ako e nujno ! Men me sumnqva che qicata mi ili sa malki ili mnogo golemi i predpolagam 4e trqbva da sa na staina temperatura ,nali ? Nai -interesnoto e che purviq put stanaha ot raz a posle... Blagodarq otnovo , shte pisha pak sled utreshniq opit !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-43661464094644831012014-01-16T02:26:00.594+02:002014-01-16T02:26:00.594+02:00След добавянето на яйцата тестото става гъсто и ле...След добавянето на яйцата тестото става гъсто и лепкаво, такова, че ако се шприцова, запазва формата си. По принцип еклерите винаги спадат леко, но щом при Вас спадат напълно, значи бъркате някъде в самия процес на приготвяне на тестото - например в измерването на съставките, продължителността на бъркане след добавяне на всяко следващо яйце... Другият вариант е фурната ви да е прекалено силна, щом отвътре остават сурови? На коя скара ги печете? Добре е да са на средна скара.Zornitsa Nikiforovahttps://www.blogger.com/profile/14060435473369926852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-84802241586816052832014-01-13T14:01:19.282+02:002014-01-13T14:01:19.282+02:00Skusiha mi jivota tez ekleri ... Purvo da popitam...Skusiha mi jivota tez ekleri ... Purvo da popitam testoto kato konsistenicq kakvo trqbva da e sled dobavqne na qicata , che na men nqkoi put mi stava mnogo rqdko i se razliva ... I drugoto - v nachaloto eklerite mi se naduvat strahotno , no posle leko poleko spadat ( ne otvarqm furnata ) a nakraq kato gi izvadq otvun sa dosta dobre izpecheni no vutre ima malko nedoizpecheno testo ... Ne moga da razbera gude gresha , molq za suveti !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-42972159669776350952013-06-11T21:55:44.139+03:002013-06-11T21:55:44.139+03:00Edinstveniq nachin, po koito az se spravqm s tozi ...Edinstveniq nachin, po koito az se spravqm s tozi vupros e da peka cqlata doza v edna tava. Shtom na vas vi izlizat nqkolko, opitaite sledvashtiq put da gi oburnete, sled kato veche sa buhnali mnogo i sa stanali zlatisti - oburnete gi kakto sa vuv furnata, v samata tava. Tova shte gi izsushi napulno. Kato vidite, che sa stanali tvurdi, hrupkavi i leki, otvorete shiroko furnata za 5 minuti, bez da q izkliuchvate, prosto za da ne se stresirat ot rqzkata smqna v temperaturite. Tova, che eklerite ot vtorata tava ne se naduvat mojete da predotvratite kato gi shricovate neposredstveno predi da gi izpechete. Primerno dokato tezi ot purvata tava se ohlajdat togava shpricovaite i eklerite za vtorata. Vuzmojno e i furnata vi vtoriq put da ne e bila maksimalno zagrqta i da ne sa uspeli da "podkarat". V povecheto sluchai, kogato ima problem s naduvaneto im, toi ne e svurzan s testoto, a s temperaturata.<br />Nadqvam se da sum pomognala, uspeh!Zornitsa Nikiforovahttps://www.blogger.com/profile/14060435473369926852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-59020323618211889122013-06-10T22:30:31.430+03:002013-06-10T22:30:31.430+03:00Искам да попитам, навсякъде пише да не се отваря ф...Искам да попитам, навсякъде пише да не се отваря фурната (ок :), но и след опичането да се оставят да изстинат на открехната врата на фурната. Добре де, но при мен излизат 2-3 тави, ако оставя първата да изстива на изключена фурна, какво правя със следващите тави? Нещо не разбирам. А и като оставя първите да поизстинат, после слагам следващата тава, но вече не се надуват като първите еклери, защото са престояли. Кажете моля как се справяте с този въпрос. Благодаря!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-1119714745249249532013-05-08T14:24:31.862+03:002013-05-08T14:24:31.862+03:00Мале, красиви са!
И как ми намигат от тези прекрас...Мале, красиви са!<br />И как ми намигат от тези прекрасни снимки :)Kokonahttps://www.blogger.com/profile/16223740025279908677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-90494359825405494952013-04-26T23:09:36.747+03:002013-04-26T23:09:36.747+03:00Зори, отлично си се справила с тестото! :) И много...Зори, отлично си се справила с тестото! :) И много свежа идея за пълнеж :) Явно бързо снимаш ;) Аз както обичам да снимам по слънце и да правя купища кадри на едно нещо, не само лечето ще тече на снимката :DTiKihttp://www.cookingtiki.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-88260912522810281142013-04-25T17:00:16.529+03:002013-04-25T17:00:16.529+03:00Съвършено оформени и пълни с неустоимо вкусен слад...Съвършено оформени и пълни с неустоимо вкусен сладолед! Прегръдки, мила! :)Eva Tonevahttps://www.blogger.com/profile/06090303487008951841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-48602079598574125662013-04-25T16:45:33.519+03:002013-04-25T16:45:33.519+03:00Благодаря ви много, момичета! :))Благодаря ви много, момичета! :))Zornitsa Nikiforovahttps://www.blogger.com/profile/14060435473369926852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-62356636713713215302013-04-25T11:58:33.314+03:002013-04-25T11:58:33.314+03:00Обожавам еклери … любим десерт :)
А тези които ни ...Обожавам еклери … любим десерт :)<br />А тези които ни показваш Зори … не мога да им се нагледам :)<br />И профитеролите ти са прекрасни!<br />Поздравления миличка за перфектното изпълнение, и за красотата която ни показваш !gogolinahttps://www.blogger.com/profile/04910913713293694585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-34337247557134496452013-04-24T17:43:34.525+03:002013-04-24T17:43:34.525+03:00Фантастични са, Зори - от няколко дни им се радвам...Фантастични са, Зори - от няколко дни им се радвам и все се каня да ти дойда на гости - да почерпя впечатления "от извора"!!! Взимам си едно профитеролче :)<br />Хубава вечер!!!Angellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-26295407664386470542013-04-22T08:00:41.344+03:002013-04-22T08:00:41.344+03:00Зори, невероятна си! Какви колоритни еклери, колко...Зори, невероятна си! Какви колоритни еклери, колко красиви, просто неустоими! Поздрави, с пожелания за прекрасна и цветна нова седмица!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-2513080412420321342013-04-21T22:46:25.844+03:002013-04-21T22:46:25.844+03:00Зори, разкошни са! Невероятни снимки!
Слънчева нов...Зори, разкошни са! Невероятни снимки!<br />Слънчева нова седмица!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-80349077033452407182013-04-21T22:13:05.926+03:002013-04-21T22:13:05.926+03:00О, Зори много добра идея е този сладолед! Така ми ...О, Зори много добра идея е този сладолед! Така ми се беше доял миналата седмица и така бързо застудя, че ми уби мерака. Но, Емо Чолаков обещава истинско лято тази седмица и май ще се възползвам от твоето предложение ;))<br />Да ти споделя аз какво правя с еклерите и фурната: Точно както ти си разбрала, 220° e отлична температура, но при мен тя си остава до края на печенето, като оставям вратата на фурната леко открехната - пъхвам една плоска дървена лопатка, да я държи в това положение до края, след като съм изключила и са изстинали напълно. Стават прекрасни, почти колкото твоите ;) Разкошни са и се черпя с цялата виртуална чинийка.<br />Лека нощ, мило момиче и прекрасно утре!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-22212863771685731952013-04-21T21:23:42.886+03:002013-04-21T21:23:42.886+03:00За мен едничко, плюс чинийката /ама съм скромна в ...За мен едничко, плюс чинийката /ама съм скромна в желанията си :))))/, откога съм им хвърлила око на тези точици....<br />DSdivahttps://www.blogger.com/profile/15526901582736636140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-76120482922775906722013-04-21T16:38:36.089+03:002013-04-21T16:38:36.089+03:00съвършени! Само това мога да кажа!съвършени! Само това мога да кажа!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-72015686905597254402013-04-21T16:21:06.443+03:002013-04-21T16:21:06.443+03:00Точно това са златните правила, спазват ли се, вин...Точно това са златните правила, спазват ли се, винаги се получава! Страхотни! Прегръдка!Pavlina Petkovahttps://www.blogger.com/profile/16840846765892741922noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-26727698729337708932013-04-21T13:52:33.460+03:002013-04-21T13:52:33.460+03:00Страхотни са станали! А този карамелен топинг как ...Страхотни са станали! А този карамелен топинг как изкусително се стича...<br />Идеята да бъдат напълнени със сладолед е много оригинална.<br />Поздрави и слънчева неделя! :)Светланаhttps://www.blogger.com/profile/10682737466039076735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8582291555897647202.post-73033610422573234582013-04-21T13:28:26.890+03:002013-04-21T13:28:26.890+03:00Зори, личи си, че си усвоила техниката им. Изглежд...Зори, личи си, че си усвоила техниката им. Изглеждат повече от прекрасно.<br />Поздрави!Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.com